Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Εν Τάχει...

  • Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα ταχύρρυθμα μαθήματα εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας στη χώρα μας. Φήμες προερχόμενες από κύκλους των καναλιών, αναφέρουν πως τουλάχιστον δυο από τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια προσανατολίζονται προς δελτία ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα ώστε να μην διακόπτουν τη ροή των μαθημάτων. Τέλος, σε όσους αρνούνται να παρακολουθήσουν τα εν λόγω μαθήματα θα επιβληθούν κυρώσεις μέσω αλλαγών στη νεοελληνική γραμματική ούτως ώστε να καταστεί αδύνατο να συνεχίσουν να γράφουν και να διαβάζουν στα ελληνικά.



  • Μεγάλο κύμα φυγής παρατηρείτε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των υψηλότατων θερμοκρασιών, ασυνήθιστων για την εποχή σε διάρκεια. Ειδικότερα η πληθυσμιακές ομάδες μεταξύ 20 - 45 προτιμούν προορισμούς όπως η Γερμανία και η Αγγλία, χώρες με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ μεγάλη ζήτηση παρουσιάζει και η Αυστραλία για όσους θέλουν να τους θυμίζει κάτι από την πατρίδα. Πολλοί εξ' αυτών σκέφτονται σοβαρά να παραμείνουν στις χώρες αυτές καθώς θεωρούν ότι οι κλιματολογικές συνθήκες στη χώρα μας είναι εξαιρετικά δύσκολες.

  • Αυξάνεται η αδιαφορία της κοινής γνώμης για όσους αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν, αιτία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι η μη επίτευξη του στόχου των 5.000 συνταξιούχων ανά έτος που πρότεινε η τρόικα και η έλλειψη φαντασίας των αυτοχείρων, καθώς οι περισσότεροι ακολουθούν την πεπατημένη χρησιμοποιώντας τα κυνηγετικά τους όπλα ή αποφασίζουν να πέσουν στο κενό. Ένας άλλος λόγος που συμβάλει στην αδιαφορία του κοινού είναι και η απουσία έγγραφης απολογίας των θυμάτων για τους λόγους που τους οδήγησαν στο απενοημένο διάβημα.

  • Χαμόγελα αισιοδοξίας απέκτησαν ξανά οι παράγοντες τις ποδοσφαιρικής ομάδας του παναθηναϊκού. Η κίνηση τους για άνοιγμα προς τους φιλάθλους της ομάδας ώστε να συνδράμουν και αυτοί οικονομικά κρίνεται εξαιρετικά επιτυχημένη με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τις πρώτες ημέρες. Αντίθετα, δυσφορία επικρατεί σε άλλες ομάδες όπως το χαμόγελο του παιδιού και τα παιδικά χωριά sos καθώς οι δικοί τους οπαδοί είναι εξαιρετικά αδιάφοροι.

  • Σε πτωτική τάση κινούνται τα θανατηφόρα τροχαία για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αιτία σύμφωνα με κύκλους των αρμοδίων υπουργείων είναι η επιτυχημένη κίνηση των προηγούμενων κυβερνήσεων να αυξήσει την τιμή της βενζίνης ώστε να περικοπούν οι μετακινήσεις των κατοίκων. Είναι δε τόσο ικανοποιημένοι που εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να παρθούν πρόσθετα μέτρα όπως η καταβολή εγγύησης επιστροφής στον τόπο διαμονής σε κάθε κάτοικο που αποφασίζει να μετακινηθεί εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

  • Σκληρότερα μέτρα προβλέπεται να λάβει το υπουργείο οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αιτία η αύξηση των ένοπλων ληστειών καθώς και των εισβολών σε κατοικίες, περιστατικά που αποκομίζουν μεγάλη λεία στους δράστες. Από τη μελέτη των στατιστικών στοιχείων, η κυβέρνηση θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται για το μέγεθος της παραοικονομίας καθώς σε όλους κλέβουν μετρητά και κοσμήματα, έτσι προσανατολίζονται είτε στην επιβολή φόρου κλοπιμαίων στους δράστες από μεικτά κλιμάκια αστυνομικών και εφοριακών στους δρόμους είτε στην πρόσληψη σεσημασμένων κακοποιών οι οποίοι όμως θα αποδίδουν ΦΠΑ επί της λείας ενώ θα δηλώνουν και τα εισοδήματα τους στη φορολογική τους δήλωση.

  • Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Κρήτης το περιστατικό βιασμού μιας 17χρονης, την οποία οδήγησε στους δράστες η ίδια της η πεθερά. Ειδικά όσοι έφεραν στο μυαλό τους ανάλογα περιστατικά με ανήλικα ή και ενήλικα κορίτσια που δια της βίας οδηγήθηκαν από τις χώρες τους στα γνωστά κωλόμπαρα της επαρχίας και των μεγάλων αστικών κέντρων, ένιωσαν αποτροπιασμό για τα πενήντα ευρώ που της έδωσε η πεθερά της, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι στη χρυσή εποχή των επιδοτήσεων δεν άφηναν λιγότερα από εκατό ευρώ.

  • Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τη συγκέντρωση δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα η κάθοδος του "χιλιάρμενου" στο Αιγαίο φέρνει στο μυαλό μας της προφητείες των Αγίων πατέρων της εκκλησίας μας, δυναμώνοντας έτσι μέσα μας τη φλόγα της πίστης πως ο Θεός θα τιμωρήσει τους άπιστους για όσα δεινά έχουμε υποφέρει τα τελευταία δυο χρόνια. Έτσι μετά την καταστροφή όλων των δυνάμεων του κακού σε Ευρώπη Αμερική και Ασία η χώρα μας θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περιοχή και για μια φορά ακόμη θα ξαναγίνουμε περήφανοι Έλληνες. Βέβαια ξεχνάμε πως οι προφητείες αυτές δεν αποτελούν ούτε το ένα τοις εκατό των όσων συμβουλών και παραινέσεων μας άφησαν οι μακαριστοί γέροντες προκειμένω να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να ζητήσουμε συγχώρεση από το Θεό για τις τόσες αμαρτίες μας, γιατί να ζητήσουμε συγγνώμη από φίλους, γονείς, αδέρφια, συζύγους και συνεργάτες μας είναι δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: