Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Εύλογες απορίες, σχόλια και κριτική...

Διάβαζα σήμερα στο enkripto το άρθρο του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη με τίτλο : 
Όσο υπάρχουμε εμείς, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει ελευθερία
σας μεταφέρω αυτούσιο το σχόλιο του Αρματιστή στο συγκεκριμένο άρθρο. 


Θα ήθελα να προσθέσω λίγα σχόλια στο άρθρο του κυρίου Κρανιδιώτη.

Βεβαίως ο Παπανδρέου αποχώρησε (με πολλές ωδίνες) από τη κυβέρνηση. Έφυγε από το κάδρο της τρέχουσας κριτικής και σε αυτό μπήκε η ΝΔ, η οποία όσο και αν δεν το επιθυμεί, αποτελεί πλέον συγκυβέρνηση. Η ΝΔ, τουλάχιστο σαν κόμμα, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Παπαδήμου και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι είναι αντιπολίτευση. Η ΝΔ αναγκαστικά θα πιστωθεί τα έργα και τις ημέρες του Παπαδήμου. Και η πίστωση αυτή, θα είναι πολύ βαριά.

Ο Παπανδρέου αποχώρησε, όχι γιατί το απαίτησε ο Σαμαράς, αλλά γιατί το επέβαλε η λαϊκή αντίδραση με κορωνίδα την «εξέγερση» της 28ης Οκτωβρίου. Θυμηθείτε ότι η εξαγγελία του δημοψηφίσματος, που οδήγησε στο Βατερλό του ΓΑΠ, έγινε την 29/10, υπό την πίεση της «εξέγερσης» της προηγουμένης και των πιέσεων που του ασκήθηκαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως ο Σαμαράς δεν δέχθηκε κανένα όρο από το Παπαδήμο, αφού κατά τη δήλωση του ιδίου δεν επέβαλε κανένα όρο. Πλην όμως και κανένας όρος από αυτούς που έβαλε ο Σαμαράς, δεν έγινε δεκτός. Πχ η κυβέρνηση θα είναι 100 ημερών και όχι 6 εβδομάδων.

Γράφει ο κύριος Κρανιδιώτης:
«Ναι, θα προτιμούσα να μην μετέχουμε με κανένα πρόσωπο στην μεταβατική κυβέρνηση, να έχουμε την ελάχιστη δυνατή ταύτιση, να την ελέγχουμε αντιπολιτευτικά, να τηρήσουμε την δημόσια δέσμευση μας για ψήφιση μόνο της δανειακής, ……»
Σχόλια:
1) Η ΝΔ μετέχει στη κυβέρνηση με ισχυρή ταύτιση, αφού συμμετέχουν οι δύο αντιπρόεδροι της και μάλιστα έχουν την ευθύνη των δύο πολύ σημαντικών υπουργείων εξωτερικών και άμυνας.
2) Η ΝΔ δεσμεύτηκε προκαταβολικά ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, χωρίς να γνωρίζει τους όρους της. Λυπάμαι, αλλά αυτό αποτελεί ασύγγνωστη αφέλεια και επιπολαιότητα, για να μη πω τίποτε άλλο. Αλλά θα το σχολιάσω παρακάτω.


Γράφει ακόμη ο κύριος Κρανιδιώτης:
«Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού, με τρεις αποστολές, ήτοι δανειακή, εκταμίευση έκτης δόσης, εκλογές στις 19/2/2012».

ΣΧΟΛΙΑ:

1) Πράγματι αυτή είναι η αποστολή της «δοτής» κυβέρνησης του «δοτού» πρωθυπουργού Παπαδήμου. Της «δοτής» κυβέρνησης που συγκροτήθηκε κατά παράβαση, του συντάγματος. Και το ξέρει πολύ καλά ο Φαήλος ως νομικός, ότι για να ανατεθεί η πρωθυπουργία στον Παπαδήμο, ο πρόεδρος της δημοκρατίας και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ασέλγησαν επί του συντάγματος. Και αυτό επειδή υπήρχε εκλεγμένη βουλή (άσχετα αν υφίσταται διαπιστωμένη δυσαρμονία προς τη λαϊκή βούληση), υπήρχε πρωθυπουργός που διέθετε την δεδηλωμένη που μάλιστα επιβεβαιώθηκε από πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης και ο νόμιμος πρωθυπουργός ουδέποτε παραιτήθηκε. Αλλά αυτά τα έχουν ήδη πει οι συνταγματολόγοι και θα πουν ακόμη περισσότερα.

2) Η Δανειακή θα υπογραφεί από όλους τους βουλευτές, πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή με περισσότερους από 180 ψήφους, με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την εθνική κυριαρχία και για τη κατοχύρωση των ληστρικών απαιτήσεων των δανειστών.

3) Η έκτη δόση θα δοθεί αφού υπογραφούν οι δεσμεύσεις που ζητούν οι ηγεμόνες. Το να δοθεί χωρίς να υπογραφούν τα προσκυνοχάρτια, το βλέπω χλωμό. Σύντομα όμως θα μάθουμε.

4) Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν την 19/2/2012. Σε καμιά περίπτωση. Διότι ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει. Είναι ο εκλεκτός του συστήματος. Τα συστημικά μέσα τον στηρίζουν με νύχια και δόντια. Και ήδη το έδαφος καλλιεργείται επιμελώς προς τούτο. Ήδη η πρώτη «δημοσκόπηση», μας λέει πόσο καλός είναι ο Παπαδήμος. Και τέτοιες «δημοσκοπήσεις» θα δούμε πολλές. Και οπωσδήποτε ο Παπαδήμος, υπερέχει χαρακτηριστικά από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Αν «βελτιώσει» και λίγο τη κατάσταση, τότε θα διεμβολίσει τα δύο μεγάλα κόμματα. Μόνος αντίπαλος του Παπαδήμου, είναι ο λαός. Προσεχώς θα μάθουμε την αλήθεια.

Θέλω όμως να μείνω στη δανειακή σύμβαση. Ο Φαήλος είναι πατριώτης που πιστεύει στην Ελλάδα. Βλέπω όμως ότι με περίσσεια ευκολία αναφέρεται στη προκαταβολική δέσμευση της ΝΔ να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση, της οποίας όμως είναι άγνωστοι οι όροι. Θα συμβούλευε ποτέ ένα πελάτη του ο Φαήλος να δεσμευτεί ότι θα υπογράψει μια σύμβαση χωρίς να την διαβάσει; Θα συμβούλευε ένα πελάτη του να υπογράψει την απολογία του ή τη κατάθεσή του χωρίς αυτή να αναγνωστεί; Πιστεύω πως όχι. Με ποιο δικαίωμα δεσμεύτηκαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ότι θα υπογράψουν τη δανειακή σύμβαση, χωρίς να γνωρίζουν τους όρους της; Διαθέτουν πρόσφατη πολιτική νομιμοποίηση από το εκλογικό σώμα, που να τους εξουσιοδοτεί να προβούν σε τέτοια ενέργεια;

Αλλά ας έρθω στην ουσία του ζητήματος, αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση.

Ποιες θα είναι οι δεσμευτικές ρήτρες που θα περιέχει προκειμένου η Ελλάδα να μην αθετήσει το χρέος της;

1) Θα υπάρχει η ρήτρα της αμετάκλητης παραίτησης από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, όπως αυτή που περιλαμβανόταν στην πρώτη δανειακή σύμβαση, που, θεία τύχη, ευτυχώς, δεν κυρώθηκε από τη βουλή; Και αν υπάρχει, η ΝΔ θα την υπογράψει, ή θα υπαναχωρήσει στη δέσμευσή της;

2) Θα υπάρχει η απαίτηση της τρόικας για υπαγωγή του συνόλου του Ελληνικού χρέους κάτω από το Αγγλικό δίκαιο (όπως γράφεται); Θα αποδεχθεί η ΝΔ τη μεταφορά του συνόλου του χρέους στο Αγγλικό δίκαιο, ή θα πει το μεγάλο ΟΧΙ;

3) Θα υπάρχουν δεσμεύσεις αποδοχής επιτροπείας από «τεχνοκράτες» της ΕΕ και του ΔΝΤ; Και αν υπάρχουν, η ΝΔ ως πατριωτικό κόμμα θα αποδεχθεί τέτοιας μορφής δεσμεύσεις;

Ο Φαήλος αν ήταν βουλευτής, θα αποδεχόταν παραίτηση από την ασυλία της χώρας, θα αποδεχόταν μεταφορά του συνόλου του Ελληνικού χρέους στο Ελληνικό δίκαιο, θα αποδεχόταν επιτροπεία της χώρας από τη τρόικα;

Και είμαι πλέον ή βέβαιο, ότι κύριος Κρανιδιώτης ως νομικός, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ότι το Ελληνικό χρέος βρίσκεται κάτω από το Ελληνικό δίκαιο και τις σημαντικές δυνατότητες που δίνει στη χώρα μας.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι ηγεμόνες της ΕΕ έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο και το τι θέλουν. Θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη και μάλιστα πολύ σύντομα, εκτός αν κάποιοι είναι τόσο αφελείς και πιστεύουν τις διαβεβαιώσεις της Μέρκελ του Σαρκοζί και του Γιούνκερ; Θα έχουμε όμως προηγουμένως υπογράψει, τη δανειακή σύμβαση με πλειοψηφία 250 βουλευτών, θα έχουμε υπαγάγει το σύνολο του χρέους μας στο Αγγλικό δίκαιο, το χρέος μας θα αποτιμάται σε ευρώ ενώ εμείς θα επιστρέψουμε στη δραχμή, θα έχουμε παραιτηθεί από την ασυλία μας και θα έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία σε επιτρόπους.

Και όποιος δεν τα βλέπει αυτά, ή από κομματικό πατριωτισμό θέλει να σιωπά, δικαίωμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: