Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ανοικτή επιστολή "Επιτροπής των 20" στον Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Είχατε δηλώσει ότι με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει το πώς οδηγήθηκε η Ελληνική οικονομία στην αιχμαλωσία του ΔΝΤ! Τώρα θα πρέπει να δεσμευθείτε ότι θα συσταθεί και άλλη πιο σημαντική Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει το που κατασπαταλήθηκαν τα 110 δις € του πρώτου χρέους.Οπωσδήποτε αυτά τα λεφτά, όσα πήραμε, δεν επενδύθηκαν σε παραγωγικές δραστηριότητες, ή σε κοινωνικά προγράμματα, ή για ανακούφιση των κατωτέρων σε εισόδημα στρωμάτων του λαού, ή επί τέλους σε οτιδήποτε εποικοδομητικό! Τα λεφτά κατασπαταλήθηκαν ίσως στις άχρηστες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), σε άσκοπους κυβερνητικούς σχηματισμούς, στη συντήρηση του υδροκέφαλου κράτους και συνάμα στον στραγγαλισμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στις κομματικές συντεχνίες και συνδικαλιστικά σύνολα` ένα είναι βέβαιο ότι «μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε»!
  
Με την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου το οποίο απέτυχε πλήρως και παταγωδώς, ο λαός οδηγήθηκε σε οικονομικό και κοινωνικό εξευτελισμό, η χώρα διασύρθηκε διεθνώς, η μεσαία τάξη βαδίζει προς εξαφάνιση, η ανεργία καλπάζει και δεν διαφαίνεται καμία αξιόπιστη λύση! Επί τουλάχιστο ένα χρόνο η κυβέρνηση αδρανεί εγκληματικά και τελικά μας οδηγεί στο Μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα που προδιαγράφει χαριστική βολή για την συνοχή της κοινωνίας. Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στην ουσία απέτυχε τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του που οδήγησε τη χώρα σε επιλεκτική πτώχευση και την άμεση ανάγκη δανεισμού άλλων 109 δις €` αυτή την φορά όμως οι όροι είναι πιο καταδικαστικοί, αιχμαλωτίζουν την Ελλάδα για πολύ μακρύτερο χρονικό διάστημα και φυλακίζουν δύο γενεές Ελλήνων στα κάτεργα των τοκογλύφων.
Και εδώ συμβαίνει το παράδοξο, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αυτούς που γνωστός και πολύ έγκυρος καθηγητής, σε άρθρο του σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, τους αποκαλεί «πειθήνιες ορντινάντσες» ή «λακές γόνων κληρονομικής ηγεμονίας», πανηγυρίζουν!
Εάν παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από την 5η Οκτωβρίου 2009 μέχρι σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αποτελεί τη πλέον αποτυχημένη διακυβέρνηση από την Μεταπολίτευση. Καμία διακυβέρνηση δεν προκάλεσε τόση κοινωνική και οικονομική ζημία σε τόσο βραχύ χρονικό διάστημα. Και επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανο να διαχειριστεί τα οικονομικά θέματα παράγοντας επιτέλους πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, η πίστωση χρόνου που μας έδωσε η Ευρώπη, ίσως και πάλι, θα κατασπαταληθεί σε διάφορες αγκυλώσεις, συντεχνιακές μανούβρες, άσκοπες πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα και τα τοιαύτα.
Μαζί με την πίστωση χρόνου όμως η Ευρώπη έδειξε στον κ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του Κίτρινη Κάρτα και στέλνει υπερυπουργούς να διοικήσουν την Ελλάδα. Δυστυχώς όλα αυτά θα αποδειχτούν μάταια διότι αν και η Εθνική Κυριαρχία παραδόθηκε στους ξένους, κατά την γνώμη μεγάλου μέρους του λαού, η αποτυχία είναι δεδομένη διότι οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου και η δομή του ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα δεν μπορεί να διοικήσει την χώρα παράγοντας θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Επομένως η Κόκκινη Κάρτα στην διακυβέρνηση Παπανδρέου είναι προ των πυλών και πολύ γρήγορα μάλιστα!
Και τώρα τίθεται το εξής ερώτημα, αν η ως άνω ανάλυση είναι σωστή ως επί το πλείστον, τότε πως είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου να συνεχίζει να είναι Πρωθυπουργός; Ο κ. Παπανδρέου τυγχάνει της αμέριστου στήριξης των κομματικών συντεχνιών και συνδικάτων που για αυτούς το θέμα είναι η επιβίωσης. Επίσης δεν ξέρουμε ποιος ελέγχει το βασικά μέσα ενημέρωσης, οι ξένοι ή οι καναλάρχες, ή και οι δύο, ένα είναι βέβαιο ότι τα ΜΜΕ είναι ταγμένα τυφλά υπέρ το κ. Παπανδρέου. Το πιο αποτελεσματικό όπλο του κ. Παπανδρέου μέχρι σήμερα ήταν το επικοινωνιακό παιχνίδι, όλο αυτό βασιζόταν σε ψεύτικα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν μια για να εκβιάσουν το λαό για ας πούμε χρεοκοπία και την άλλη για ελπίδα βελτίωσης. Τώρα ξεγελάμε τον κόσμο με τον κύκλο της ελπίδας, πριν την επόμενη δόση θα τα βάψουμε πάλι μαύρα και θα μας λένε ή άλλα μέτρα ή χάος. Βεβαίως αυτά τα επικοινωνιακά σοφίσματα τώρα βαδίζουν προς το τέλος διότι η χρεοκοπία έστω και επιλεκτική είναι εδώ και τα εναλλακτικά επικοινωνιακά τερτίπια του κ. Παπανδρέου έχουν εξατμιστεί.
Αυτά ο κ. Παπανδρέου τα ξέρει και αναρωτιέται κανείς γιατί παραμένει γαντζωμένος στην «καρέκλα» σε μία κυβέρνηση που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει ελάχιστη λαϊκή αποδοχή και η οποία βαδίζει όχι μόνο προς το τέλος της αλλά και ίσως σε κομματική πανωλεθρία;
Δεν θα θέλαμε να σκεφτούμε συνομωσιακά σενάρια αλλά τα γεγονότα μας ωθούν τουλάχιστον να τα επισκεφτούμε σαν σκέψεις!
Θιασώτης του Σχεδίου ΑΝΑΝ και αυτός και ο κ. Δρούτσας υποστηρίζουν μια λύση αυτού του τύπου το συντομότερο δυνατόν στην Κύπρο. Κανείς ακόμη δεν ξέρει τα αίτια του τραγικού συμβάντος της έκρηξης στη Κύπρο` τυχαίο γεγονός ή κωλυσιεργία; Βέβαιον είναι ότι η χρονική συγκυρία και τα αποτελέσματα ευνοούν του Τούρκους και τους εχθρούς της Ελλάδος και του Ελληνισμού. Είναι λοιπόν απαράδεκτο στην παρούσα συγκυρία η ηγεσία της Ελλάδος να προωθεί μια κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στο εκτουρκισμό όλης της νήσου και τον αφανισμό του Ελληνικού στοιχείου για εκατοντάδες χρόνια` εκτός εάν υπάρχει προσυμφωνημένο σενάριο και δεν το ξέρουμε;
Άμα τη ανάληψη της Πρωθυπουργίας το Νομοσχέδιο για τους μετανάστες έγινε νόμος του κράτους, κανείς δεν κατάλαβε πως πρόφτασαν οι διάφοροι συνήθως αργοί γραφειοκράτες να το εκπονήσουν; Ίσως να ήταν έτοιμο ακόμη και πριν τις εκλογές! Αυτός ο νόμος είναι η βασική αιτία που η Αθήνα έχει μετατραπεί σε απέραντο γκέτο, η εγκληματικότητα είναι στα ύψη, η οικονομική ζημιά είναι τεράστια, και μία βόμβα έχει τοποθετηθεί στη βάση του κοινωνικού ιστού του Έθνους. Σε αυτό τη απόλυτη ευθύνη την έχει ο κ. Παπανδρέου. Την οικονομική κρίση η Ελλάδα θα την ξεπεράσει, με θυσίες, με αλλαγές και με πόνο` την δημογραφική αλλοίωση όμως σε λίγο θα είναι αδύνατο το Έθνος να την αντέξει. Ποιος λοιπόν Έλληνας θα ήθελε να μετατρέψει τον χώρο της Ελλάδος σε ένα πολύ-πληθυσμιακό μόρφωμα με την Ελληνική φυλή σε μειοψηφία;
Η πρώτη επίσκεψη που έκανε ο κ. Παπανδρέου μετά τις εκλογές ήταν στην Τουρκία. Και μετά στο απόρρητο υπογράψαμε σωρεία μνημονίων χωρίς την ενημέρωση της Βουλής και του Ελληνικού Λαού. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Δρούτσας επισκέφτηκαν ξανά την Τουρκία και φυσικά οι λεπτομέρειες των συζητήσεων δεν είναι γνωστές. Υπάρχει διάχυτη εντύπωση υποχωρήσεων σε θέματα που αποτελούσαν απαράβατους όρους. Υπάρχει το θέμα πείσμονος άρνησης του κ. Παπανδρέου αναγνώρισης της ΑΟΖ και υπάρχει και απίστευτη δήλωση του κ. Δρούτσα ότι όποιος ζητά την αναγνώριση της ΑΟΖ είναι εθνικιστής. Αυτό σας διαβεβαιώνω κ. Πρόεδρε είναι άκρως εξοργιστικά. Υπάρχει επίσης έντονη συζήτηση για την πιθανότητα ο κ. Δρούτσας πριν την απόδραση του να έχει αποδεχθεί την απίστευτη πρόταση Νταβούτογλου όπως η Τουρκία να ελέγχει το «διεθνή ύδατα» στο Αιγαίο και να έχει επίσης συνυπογράψει συνυποσχετικό μνημόνιο με την Τουρκία για την παραπομπή των διαφορών με την Τουρκία στη Χάγη όπου δέχεται η Ελλάδα οι συζητήσεις να γίνουν εφ’ όλης της ύλης. Αυτά αν πραγματικά αληθεύουν θα αποτελούσαν εγκληματική ενέργεια, για να μη χρησιμοποιήσουμε πολύ πιο βαρύ χαρακτηρισμό` διότι παραδίδουμε το Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς συζήτηση και θα συζητάμε με τους Τούρκους για τα «δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους».
Μήπως και λέμε μήπως οι «πειθήνιες ορντινάντσες» έχουν πάρει εντολή να «λύσουν» τα ως άνω θέματα και μετά να φύγουν;
Δυστυχώς κ. Πρόεδρε, όπως το βλέπει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ευθύνη έχετε και εσείς σαν αξιωματική αντιπολίτευση! Για αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν επωφελείται τη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν ο Λαός να αποφαίνεται ότι την καλύτερη αντιπολίτευση την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση! Δεν είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου να έχει στήσει καθεστωτική κυβέρνηση και εσείς να αδρανείτε! Δεν είναι δυνατόν να διακυβεύονται εθνικά θέματα υψίστης σημασίας, να διαλύεται η κοινωνία, να διασύρεται η χώρα και εσείς να συζητάτε, στη Βουλή και εκτός με «ψυχραιμία»! Έχετε δικαίωμα να αποδημείτε των κ. Παπανδρέου με επιχειρήματα καθημερινώς. Ακόμη και οι συζητήσεις που κάνετε δίνουν στην κυβέρνηση κάποια αξιοπιστία που δεν της αναλογεί! Αυτός ο Πρωθυπουργός πρέπει να φύγει αυτό λένε όλες οι δημοσκοπήσεις, άσχετα ποιος θα τον αντικαταστήσει, αυτό ζητάει ο Λαός. Επί τέλους κάντε τη σωστή και στιβαρή αντιπολίτευση, απαιτήστε αυτό που ζητάει Λαός. Έχετε καθήκον να ζητάτε άμεση αλλαγή, χωρίς άσκοπες συζητήσεις με σοφιστές και παρατρεχάμενους, και έχετε καθήκον να το ζητάτε αυτό επίμονα, πρέπει να υπάρξει εγρήγορση πριν καταρρεύσει τελείως το κράτος και διαμελισθεί η Ελλάδα.
Μετά τιμής
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ
Ιωάννης Στουπάκης
Συντονιστής Β’
jssmec@optonline.net
Η Επιτροπή των Είκοσι αποτελείται από Ευρωπαίους & Αμερικανούς επιχειρηματίες, δικηγόρους, καθηγητές και επιστήμονες με γνώση των ιδρυτικών αρχών της Ε.Ε. καθώς και με συνεχή μελέτη των πολιτικών και γεωπολιτικών δεδομένων των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: