Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμωνα..

Διαβάζω διαδοχικά σε ελευθεροτυπία, ναυτεμπορική και news24 για την ύπαρξη περίπου επτακοσίων τυφλών στη Ζάκυνθο, καθώς και 20.000 συντάξεων - μαϊμού.
Είναι τραγικό το γεγονός αυτό, ακόμα κι αν οι μισοί μόνο είναι απατεώνες, αν και πιστεύω ότι είναι αρκετοί περισσότεροι αν συνυπολογίσουμε αυτούς που εισπράττουν τη σύνταξη όσων έχουν αποβιώσει. Και είναι τραγικό γιατί επαληθεύεται ο κύριος αντιπρόεδρος ότι μαζί τα φάγανε.
Έπρεπε όμως να χρεοκοπήσουμε σαν χώρα για ανακαλύψουμε τόσο φτηνές απατεωνιές;
Έπρεπε να βάλουμε υποθήκη το μέλλον των παιδιών μας για να πάρει ο γείτονας μας σύνταξη τυφλού; Με ένα τεράστιο ετήσιο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό, όλοι αυτοί βοήθησαν στην κατρακύλα της χώρας. Αυτοί οι ίδιοι που πιθανόν να αποδοκιμάζουν τη σημερινή κυβέρνηση και τα δεινά που μας έφερε ή την προηγούμενη για το χάλι που παρέδωσε. Αυτοί οι ίδιοι που τα παιδιά τους μπορεί να έφαγαν το ξύλο της αρκούδας στο σύνταγμα τον περασμένο Ιούνιο. Αυτοί οι ίδιοι που τα παιδιά τους ή και τα εγγόνια τους απολύθηκαν ή δεν βρίσκουν δουλειά. Δεν μας φταίνε για όλα οι σιωνιστές, τα ξένα κέντρα, οι προδότες και ο Σόρος... ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ!!!
Και πως θα μαζευτεί αυτό το παραμύθι;
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος έπαιρνε μια τέτοια σύνταξη - επίδομα της τάξης των πεντακοσίων ευρώ, είναι περίπου έξι χιλιάδες το χρόνο, επί δέκα χρόνια εξήντα χιλιάδες. Ας πληρώσει λοιπόν το διπλάσιο σαν πρόστιμο, δηλαδή εκατόν είκοσι χιλιάδες και άλλα τόσα κάθε μέλος της επιτροπής που τον έβγαλε τυφλό, ανάπηρο ή οτι άλλο. Έτσι θα σταματήσει το παραμύθι μαζί τα φάγαμε γιατί κάποιοι θα τα επιστρέψουν, ενώ θα καλύψουμε και καμιά τρύπα στα έξοδα του κράτους.
Αλήθεια αντί για γερμανό επίτροπο στην κυβέρνηση, γιατί δε στέλνουν κλιμάκιο γερμανών γιατρών να τους εξετάσει; πλάκα δεν θα είχε;




Δεν υπάρχουν σχόλια: